A mítosz

A kezdetek mítosza

Miután kialakult a Föld, szétvált a szárazpart és víz, a világosság és a sötétség, különféle lények jelentek meg. Lassan benépesítették a vizeket és a szárazföldet egyaránt. Amíg kevesen voltak, alig találkoztak egymással. Ahogy egyre többen lettek, nézeteltérések, küzdelmek, sőt harcok alakultak ki. Mindenki többet, nagyobbat, jobbat akart. Ezeket, csak a többek kárára tudták elérni.

A Föld napkeleti részén az Ős Tigris és az Ős Sárkány lett a két legerősebb lény. Félelmetes fegyvereket fejlesztettek ki. Az összecsapásokban erősebbek és ügyesebbek lettek. Újabb és egyre jobb technikákat találtak ki és ezeket is mindig tökéletesítették. Minden más lényt legyőztek, mindenki elismerte a hatalmukat. Ám egymással nem bírtak.

Többször keményen összecsaptak, de egyikük sem tudott felülkerekedni. A küzdelmek miatt megsérültek, meggyengültek mind a ketten. A többi lény felfigyelt erre és megpróbálták elpusztítani mindkettejüket. Védekezniük és menekülniük kellett. Hogy megmentsék magukat és hajdani hatalmukat legalább részben megőrizzék, békét kötöttek egymással, egyesítették erejüket és kidolgozták a tigris és sárkány stílust. A többi lény továbbra is fenyegette őket. Ezért elhatározták, hogy szétosztják tudásukat és örökül hagyják, mielőtt lejárna földi létük.

Az Ős Tigris átadta tudását leszármazottainak, a mai tigriseknek, oroszlánoknak, párducoknak és egyéb macskaféléknek, és visszavonult kedvenc helyére a bambuszerdőbe. Szelleme átszállt a bambuszokra, ma is lehet hallani, ha a szél borzolja a bambusz leveleit. Erejét megmutatja, ha látod, hogy tör át a földből, mindenen keresztül, szívóssága látszik, ha a legnagyobb viharral dacol, kitér, elhajlik, de nem törik és a vihar elmúltával visszaáll eredeti helyére, mintha semmi sem történt volna. Ha békésen közelíted meg, kellemes pihenő helyet nyújt mindenkinek, védd és megnyugtat.

A Sárkány hasonlóan cselekedett, örökül hagyta tudását a kígyóknak, krokodiloknak és varánuszoknak. Ő a vizekbe távozott, és a hullámok csobogásával üzen. Néha, amikor haragos, megmutatja, hogy milyen ereje van, mindent képes lenne elpusztítani, legyőzni, de békésen befogad minden lényt, aki vizekben szeret élni, vagy csak felfrissülést és megnyugvást keres.

Sok-sok évvel később, megjelentek az emberek és elkezdték vizsgálni az ősi dolgokat, de ez már egy másik történet…